Categorieën
Spanje

Wat moet je zien in Barcelona

In Barcelona kun je je met gemak meerdere dagen goed vermaken. Er is namelijk veel te zien en te doen in deze bruisende stad. Ga jij binnenkort naar Barcelona en wil je alle highlights van de stad zien? Lees dan in dit artikel welke bezienswaardigheden je zeker op jouw lijstje moet zetten.

Wat moet je zien in Barcelona

In Barcelona kun je je met gemak meerdere dagen goed vermaken. Er is namelijk veel te zien en te doen in deze bruisende stad. Ga jij binnenkort naar Barcelona en wil je alle highlights van de stad zien? Lees dan in dit artikel welke bezienswaardigheden je zeker op jouw lijstje moet zetten. Zo kun je optimaal genieten van jouw stedentrip of vakantie in Spanje.

De Sagrada Família

De Sagrada Família is de bekendste en populairste bezienswaardigheid van Barcelona. Het gebouw is het levenswerk van Antoní Gaudí, maar het is nog lang niet af. Sterker nog, het gebouw staat al meer dan honderd jaar in de steigers en dit zal nog wel even zo zijn. Toch is het een absolute must om deze highlight te bewonderen als je in Barcelona bent. Niet alleen om de mooie buitenzijde van het pand, maar ook zeker om het prachtige interieur. De steigers moet je simpelweg even negeren.

Park Güell

Net buiten Barcelona moest een nieuwe woonwijk komen. Antoní Gaudí mocht deze wijk ontwerpen: hij kreeg hier alle vrijheid in. Uiteindelijk kwam er helemaal geen woonwijk, maar ontstond een groot park dat we inmiddels kennen als Park Güell. Vrijwel alle toeristen in Barcelona kiezen ervoor dit park te bezoeken. Niet alleen omdat het door Gaudí ontworpen is, maar ook simpelweg omdat het park er erg bijzonder uit ziet. Een subtiele woonwijk is het niet geworden, maar een opvallend en vrij dramatisch park zeker wel.

Casa Milà en Casa Batlló

Ben je groot liefhebber van het werk van Gaudí? Dan bezoek je niet alleen de Sagrada Família en Park Güel, maar kun je ook Casa Milà en Casa Batlló bezoeken. Dit zijn twee gebouwen die Gaudí heeft ontworpen. En net zoals bij Park Güel het geval is, zijn de gebouwen zeker niet subtiel te noemen. De gevel van Casa Battló herken je bijvoorbeeld aan de glinsterende stenen, die een beetje op schubben lijken. Het dak van het gebouw lijkt op de rug van een draak. Casa Milà kun je herkennen aan de schoorstenen van het gebouw. Deze lijken namelijk op herauten.

De Ramblas

Heb je genoeg gezien van Gaudí? Dan raden wij je aan richting de Ramblas te lopen. De Ramblas is een boulevard van één kilometer lang, die tussen de haven van Barcelona en Placa de Catalunya ligt. Op de boulevard vind je vele leuke winkels en restaurants, maar kom je ook mimespelers, tekenaars en levende standbeelden tegen. De boulevard is erg toeristisch, maar toch is het zeker de moeite waard hier een keertje overheen te lopen. Ook zeker als je van winkelen houdt!

La Boquerìa

Vertaal je ‘La Boquerìa’ naar het Nederlands, dan krijg je ‘de buik van Barcelona’. Dit is in feite precies wat La Boquerìa is: de grootste markt van de stad. De entree van de markt is niet zo groot (veel toeristen lopen hier dan ook ongemerkt voorbij), maar de markt zelf is zeker niet klein te noemen. Je kunt hier fruit kopen, maar ook vlees, vis, zoete lekkernijen en vele andere etenswaren. Ook als je eigenlijk niets wil kopen, is het leuk om even over de markt te lopen. Je kijkt je ogen uit en de sfeer op de markt is erg bijzonder.

Camp Nou

Camp Nou is het voetbalstadion van FC Barcelona. In dit stadion worden legendarische wedstrijden gespeeld, waaronder de drukbezochte wedstrijden tegen Real Madrid en onder andere Atlético Madrid. Het is natuurlijk het leukst om een voetbalwedstrijd bij te wonen in het stadion, maar de kans is aanwezig dat er geen wedstrijd wordt gespeeld als jij in Barcelona bent. Toch hoef je het stadion niet te vermijden als er niet gespeeld wordt. Sterker nog, je kunt een rondleiding krijgen door het stadion om het legendarische Camp Nou eens met eigen ogen te bekijken. Ook vind je een winkel in het stadion, waar je onder andere kleding kunt kopen.

Placa de Catalunya

Als je de Ramblas helemaal af loopt, kom je vanzelf bij Placa de Catalunya terecht. Op dit grote plein is het altijd druk. Niet alleen omdat er veel auto’s en bussen rijden, maar ook omdat de taxi’s er samenkomen en er diverse metrolijnen op uitkomen. Daarnaast lopen er veel mensen over de Placa de Catalunya heen: het is het meest centrale punt van de stad en dus het drukste punt van de stad.
Laat je niet afleiden door de drukte en geniet van de mooie omgeving van Placa de Catalunya. Op het plein vind je namelijk veel bomen en ander groen, maar ook mooie fonteinen en sculpturen. Tip: bezoek het plein in de avond, want dan is Placa de Catalunya erg sfeervol verlicht.

De haven van Barcelona

In de haven van Barcelona worden niet alleen vele producten binnengehaald, maar komen ook veel cruiseschepen aan. Wil je die grote schepen eens van dichtbij bekijken, dan ben je in de haven aan het juiste adres. Bezoek ook zeker Port Vell, de plezierhaven van Barcelona. Hier vind je namelijk leuke restaurants, barretjes en gezellige terrasjes. Ook kun je hier diverse excursies boeken.
Tip: heb je zin om te shoppen? Ga dan naar het winkelcentrum Maremàgnum, in de buurt van de haven van Barcelona. Voor de kinderen is dit ook leuk, want in het winkelcentrum vind je Europa’s grootste aquarium. In dit aquarium zit maar liefst zes miljoen liter water!

Museu d’Art de Catalunya (MNAC)

Wil je een dagje naar het museum? Dan raden wij je aan naar het Museu d’Art de Catalunya te gaan. Dit museum wordt ook wel het MNAC genoemd en ligt op de Montjuïc. Dit is een heuvel in het zuidwesten van Barcelona. Het museum is gevestigd in een bijzonder gebouw, namelijk het Palau Nacional. Dit gebouw werd in 1929 gebouwd voor de wereldtentoonstelling, die dat jaar in Barcelona georganiseerd werd.
Het Museu d’Art de Catalunya is ontstaan door de musea Museu d’Art Modern en het Museu d’Art de Cataluyna samen te voegen. De basiscollectie van het museum bestaat uit Romaanse kunst, maar ook uit schilderijen van diverse schilders als Picasso en Peter Paul Rubens. Ook kun je in het museum beeldhouwwerken, houtsculpturen en edelsmidwerken bewonderen.