Categorieën
Spanje

Tips voor een stedentrip Madrid

Ga je binnenkort naar Madrid? Dan wil je natuurlijk zo veel mogelijk van deze bruisende stad zien. Op deze pagina lees je welke bezienswaardigheden in Madrid zeker de moeite waard zijn.

stedentrip Madrid

Ga je binnenkort naar Madrid? Dan wil je natuurlijk zo veel mogelijk van deze bruisende stad zien. Op deze pagina lees je welke bezienswaardigheden in Madrid zeker de moeite waard zijn. Bezoek je de bezienswaardigheden die we hieronder beschrijven, dan weet je zeker dat je de highlights van de stad gezien hebt tijdens je vakantie.

Plaza Mayor

Plaza Mayor werd ontworpen in de zestiende eeuw. Toen heette het plein nog PLaza del Arrabal. Door de jaren heen zijn er vele verschillende activiteiten georganiseerd op dit enorme plein. Denk hierbij aan stierengevechten, festiviteiten en markten, maar ook aan openbare executies. Stierengevechten en openbare executies vinden er gelukkig niet meer plaats, maar er worden nog wel altijd festiviteiten, markten en andere activiteiten georganiseerd op het plein. En is er even niets te doen op Plaza Mayor? Dan kun je er genieten van de oude gebouwen die om het plein heen liggen of neerstrijken op een van de vele terrasjes op het plein. Je hoeft je dan ook zeker niet te vervelen op Plaza Mayor, ook niet als er even niets te doen is.

Museo del Prado

Museo del Prado wordt ook wel Museo Nacional del Prado genoemd. Dit is een wereldberoemd museum, waar je een van de belangrijkste collecties Spaanse schilderkunst kunt bewonderen. De kunst in het museum komt uit de twaalfde tot en met de negentiende eeuw.

Let op: dit museum is erg populair. De kans is dan ook groot dat je lang in de rij moet staan, voor je het museum in kunt komen. Met een skip-the-line ticket kun je dit voorkomen.

Palacio Real de Madrid

Palacio Real de Madrid is het koninklijk paleis van Madrid, dat aan de Plaza de la Armería ligt. Het paleis werd in de achttiende eeuw gebouwd, in opdracht van Filips V. Het duurde ongeveer 36 jaar om het paleis te bouwen en dit is niet voor niets, want het gebouw bestaat uit meer dan drieduizend kamers. Het grootste deel van de kamers is gevuld met zeer waardevolle kunstobjecten. Als toerist kun je dit echter niet zien, want slechts een klein deel van het paleis is opengesteld voor publiek.
Je hoeft niet naar Palacio Real de Madrid te gaan om de leden van de koninklijke familie van Spanje te spotten. Zij wonen namelijk niet meer in het paleis. Wel bezoek je het paleis om de prachtige barokke architectuur van het pand te bewonderen. Ook de omgeving van het paleis is zeker de moeite waard om te zien, want rondom het paleis bevinden zich diverse prachtige tuinen. Dit zijn onder andere de tuinen Campo del Moro en Plaza de Oriente.

Plaza de Cibeles

Plaza de Cibeles is een bijzonder plein dat je in het centrum van Madrid vindt. Het plein is rijkelijk gedecoreerd, onder andere met een sprookjesachtige fontein. Ook vind je diverse marmeren sculpturen en neoklassieke bouwwerken op het plein. Rondom het plein staan enkele bijzondere gebouwen, waaronder Banco de España en het Palacio de Comunicaciones. Zeker voor de liefhebbers van bijzondere architectuur, is het een must om Plaza de Cibeles te bezoeken.

Monasterio de las Descalzas Reales

Het Monasterio de las Descalzas Reales is een religieus bouwwerk dat rond 1550 gebouwd werd. Het gebouw is vele jaren het onderkomen geweest van nonnen, maar ook van ongehuwden en weduwen. Toch kwam je niet zomaar in dit gebouw terecht. Je mocht namelijk alleen in het Monasterio de las Descalzas Reales wonen als je een grote bruidsschat met je meenam.
Een deel van de kunstschatten die er door de jaren heen verzameld werden in het Monasterio de las Descalzas Reales, zijn nog altijd te bewonderen in het bijzondere gebouw. Zeker de werken van Titiaan, Brueghel de Oude en Rubens zijn erg bijzonder.

Ben je een voetbal liefhebber?

Ben jij een voetbal liefhebber, dan kun je je hart op halen in Madrid. Met twee toonaangevende voetbalclubs, Real-Madrid en Atlético Madrid is er altijd wel wt te beleven op voetbal gebied. Ook als de clubs niet spelen is het leuk om eens naar het stadion te gaan voor een rondleiding. Beide clubs hebben een prachtig stadion waar iedere dag rondleidingen worden georganiseerd.

De dierentuin van Madrid

Ga je met de kinderen naar Madrid? Dan raden wij je aan de dierentuin van Madrid te bezoeken. De dierentuin van Madrid is gevestigd in de bosrijke omgeving van Casa de Campo. Je kunt er beren zien, maar ook apen, reuzenpanda’s, koala’s en dolfijnen. Ook worden er diverse workshops georganiseerd. Je kunt je dan ook prima de gehele dag vermaken in de grote dierentuin.

Plaza de España

Plaza de España is een populair plein dat je in de wijk Argüelles vindt. Op het plein zijn diverse bezienswaardigheden te vinden, waaronder het monument van de Spaanse dichter Miguel de Cervantes Saavedra en een bronzen beeld van Don Quichot en zijn knecht Sancho Panza. De meeste mensen die naar dit plein komen, doen dit om de vele mooie monumenten en beelden op het plein te bewonderen.

Templo de Debod

Wil je een bijzonder stukje geschiedenis zien tijdens je vakantie in Madrid? Ga dan naar Parque del Oeste, want hier vind je Templo de Debod. Dit zijn twee oorspronkelijke poorten van een Egyptische tempel, die Spanje vele jaren geleden cadeau heeft gekregen van Egypte.

Winkelen in Madrid

In Madrid zijn vele bijzondere bezienswaardigheden te vinden, maar je kunt ook goed winkelen in de stad. Wil je winkelen in de meest chique winkels? Dan ga je naar de Gran Vía. Hier zijn de duurdere winkels van Madrid gevestigd. Overigens kun je hier in de avond ook prima vertoeven, want in de straat zijn diverse clubs en bars gevestigd.
Wil je een lokale markt bezoeken? Dan ga je naar de Mercado de San Miguel. Dit is de bekendste markt van Madrid. Je kunt hier fruit, groente, vis en vlees kopen, maar ook Spaanse lekkernijen proeven. Eigenlijk is het veel meer dan een markt, want in het gebouw van ongeveer tweeduizend vierkante meter worden ook vele andere activiteiten georganiseerd. Mercado de San Miguel is dus niet zomaar een markt, maar meer een cultureel centrum.

Tip: koop een Madrid City Pass

Met de Madrid City pass kun je van het vliegveld naar je hotel in Madrid, maar krijg je ook diverse skip-the-line tickets voor bekende bezienswaardigheden in de stad. Denk hierbij aan het populaire Prado-musuem en het stadion van Real Madrid. Ook kun je met de kaart een dagje in een hop-on-hop-off bus, zonder dat je hier extra voor moet betalen. Verder krijg je korting op diverse excursies, musea en fietstochten door de stad. Ben je van plan diverse activiteiten te organiseren als je in Madrid bent en wil je korting? Dan is deze pas zeker iets voor jou.