Categorieën
Spanje

Wat zijn de beste supermarkten in Spanje?

Wanneer je naar Spanje gaat op vakantie zul je ook een aantal keren een bezoekje moeten doen aan een supermarkt voor wat levensmiddelen. In Spanje kun je terecht bij 1176 supermarkten in 64 steden, waarvan 22 online. De keuze is dus zeer groot en er zijn ook een aantal supermarkten die we gewoon in Nederland hebben.

De meest gewaardeerde supermarkten

De Spaanse consumentenbond OCU heeft onderzocht welke supermarkten het meest worden gewaardeerd in Spanje. Hoewel supermarkt Mercadona het grootste aandeel supermarkten in Spanje heeft, is dit niet de supermarkt die het meest gewaardeerd wordt in Spanje. De Mercadona staat namelijk op de 4e plaats. De 2e en 3e plaats worden ingenomen door de Consum en de El Corte Inglés met gelijke scores. Maar de supermarkt die toch echt het meest gewaardeerd wordt in Spanje is de Bonpreu.
De supermarkten die het slechts scoren zijn de Supersol, Simply, La Plaza de Día en Carrefour Market.
Zoek je de beste supermarkt om fruit te kopen? Dan kun je het beste naar de Ahorramás gaan, hierna volgen de Aldi en MAS.

De goedkoopste supermarkten

In Spanje zijn de prijzen voor voedsel 4% lager dan gemiddeld in de EU en in Nederland is het zelfs 1,1% hoger. Maar als je opzoek bent naar de goedkoopste supermarkt in Spanje, dan kun je volgens de OCU het beste naar de Alcampo gaan. Deze wordt gevolgd door de Mercadona en daarna de Carrefour. Andere goedkope supermarkten zijn de Lidl, Aldi, Maxcoop, La Plaza, Dia Maxi en Diar Market. Houd er rekening mee dat de prijs ook per stad kan verschillen.

Bekende supermarkten voor Nederlanders

Ga je liever naar een vertrouwde supermarkt? Dan kun je in Spanje ook terecht bij de Aldi, Lidl en Spar. Lidl en Aldi worden steeds groter in Spanje, maar worden daar gezien als kortingswinkels en niet voltalige supermarkten.

Tip voor boodschappen doen in Spanje

Houd rekening met de openingstijden van Spaanse supermarkten, deze zijn namelijk niet zo ruim als in Nederland. Ze gaan vaak open vanaf 9 uur en tussen de middag sluiten ze vaak, maar dit is afhankelijk van de grote van de supermarkt. Op sommige dagen zijn de supermarkten om 14.00 uur al helemaal gesloten.
Nadat je je boodschappen bij een van de supermarkten hebt gehaald kun je dit het beste bewaren in een koelbox, zo voorkom je dat je eten snel zal bederven in het warme weer van Spanje. Als je opzoek gaat naar een goede koelbox kun je het beste een kijkje nemen bij productvergelijkers zoals BesteTester. Zo weet je zeker dat je geen miskoop doet. Daarnaast kun je nog veel andere handige spullen vergelijken voor tijdens je vakantie in Spanje.
Vergeet wanneer je weer teruggaat naar Nederland niet wat typische Spaanse producten uit de supermarkt mee te nemen naar huis. Met een fles Sangria waan je je zo weer op een Spaans terras en met Tortas de aceite kun je thuis genieten van een typisch Andalusisch ontbijtje.