Categorieën
Spanje

7 stranden Costa del Sol

Ben jij een echte strandliefhebber? De Costa del Sol heeft maar liefst 125 stranden die samen 161 kilometer lang zijn. We hebben hier de beste stranden van de Costa del Sol voor je beschreven.

7 stranden Costa del Sol

Houd je van zon, zee en strand? Dan raden wij je aan de Costa del Sol te bezoeken. De Costa del Sol bestaat uit maar liefst 125 stranden, die samen 161 kilometer lang zijn. Je kunt hier dan ook altijd wel een fijn strand vinden waar je jouw handdoekje neer kunt leggen, voor een ontspannen dag aan zee.

Omdat de Costa del Sol zo veel verschillende stranden kent, kan het voor de leek lastig zijn om het beste strand te vinden. Heb jij ook geen idee welk strand of welke stranden je het beste kunt bezoeken aan de Costa del Sol? Lees dan snel verder, want op deze pagina lees je welke zeven stranden de beste stranden van de Costa del Sol zijn.

1: Playa de Burriana

Playa de Burriana is een van de bekende en drukstbezochte stranden van de Costa del Sol. Je vindt dit strand in het plaatsje Nerja. Het zandstrand is ongeveer 40 meter breed en maar liefst 800 meter lang. Je kunt er niet alleen lekker liggen, maar er worden ook diverse watersportactiviteiten georganiseerd. Denk hierbij aan kajakken en duiken. En heb je honger gekregen van het zonnen? Dan heb je geluk, want er zijn meer dan genoeg chiringuitos (kleine restaurantjes) te vinden op Playa de Burriana. Hier kun je lekker eten, maar worden ook heerlijke cocktails en smoothies geschonken.

2: Playa de Cabopino

Playa de Cabopino in Marbella was vroeger helemaal niet zo bekend en populair, maar nu is dit wel anders. Er komen steeds meer toeristen naar dit strand en dit is niet voor niets. Playa de Cabopino is namelijk erg schoon en rustig, maar er is wel genoeg te beleven. Op het strand kun je bijvoorbeeld zonnebedjes huren, maar ook boten en zelfs jetski’s. Ook kun je er op de boot stappen om (hopelijk) dolfijnen te spotten.
Playa de Cabopino is de perfecte vakantiebestemming voor (jonge) gezinnen. Er is genoeg te doen op het strand, maar het is er niet te druk. Ook is het strand vrij rustig. Er zijn restaurantjes en barretjes te vinden, maar het is geen strand waar alleen gedronken en gefeest wordt.

3: La Malagueta

La Malagueta is een strand van 45 meter breed en 1200 meter lang. Een groot voordeel van dit strand, is het feit dat het strand een gunstige ligging heeft. Als je het centrum van Málaga uit loopt, kom je direct dit grote strand tegen. Daar komt nog bij dat het strand er mooi uit ziet, met zijn vele palmbomen. Ook ideaal als je even de zon uit wil op het heetst van de dag! Overigens hoef je niet onder een palmboom te liggen voor schaduw, want je kunt ook een strandbedje met parasol huren op La Malagueta.
Tip: eet een espeto als je op La Malagueta bent. Dit is een traditioneel gerecht, dat simpelweg bestaat uit een gegrilde vis op een spies. Je kunt een espeto halen bij een van de vele grills op het strand.

4: Playa de Maro

Playa de Maro wordt ook wel Maro Beach genoemd. In 2013 werd het strand nog verkozen tot het beste strand van Andalusië en dit is niet voor niets, want Playa de Maro is simpelweg prachtig. Het zeewater is erg helder, de omgeving van het strand is absoluut idyllisch te noemen en als je besluit een duik te nemen, kun je vele bijzondere vissen en andere zeedieren spotten.
Goed om te weten: Playa de Maro is minder groot dan andere stranden van de Costa del Sol, namelijk 20 meter breed en 500 meter lang. Wil je zeker zijn van een fijn plekje? Dan raden wij je aan niet te laat op de dag naar dit mooie strand te trekken.

5: Playa Malaspesquera

Playa Malaspesquera wordt ook wel Playa Torrebermeja genoemd. Dit is een van de bekendste en populairste stranden van Benalmádena. Het strand heeft een centrale ligging, maar trekt voornamelijk veel bezoekers door de vele groene delen die je op het strand vindt. Als je even in de schaduw wil liggen, zijn er op het strand in ieder geval genoeg bomen te vinden waar je even onder kunt schuilen voor de felle Spaanse zon.
Ook voor sportievelingen is dit strand zeker een aanrader. Je kunt bijvoorbeeld voetballen op Playa Malaspesquera, maar ook volleyballen. Ook kun je een kajak of paddleboard huren op het strand, om hier lekker mee de zee op te gaan.

6: Playa de la Carihuela

Playa de la Carihuela is het grootste strand van Torremolinos. Zeker als je wat vroeger op de dag naar het strand gaat, kun je hier met gemak je handdoekje kwijt. Ook heb je genoeg mogelijkheden om een bedje met parasol te huren en dat voor maar 5 euro per dag. Het strand is 40 meter breed en maar liefst 2100 meter lang. Het zeewater is niet alleen schoon, maar ook vrij ondiep. Dit maakt het strand erg populair onder gezinnen met jonge kinderen. Ook komen er veel koppels op Playa de la Carihuela. Dit komt omdat er een prettige (en ietwat romantische) sfeer heerst op het mooie strand.
Goed om te weten: op de boulevard langs het strand kun je heerlijk eten en worden bovendien lekkere cocktails geschonken. Als je de hele dag op het strand hebt gelegen, hoef je dus helemaal niet naar het centrum voor een hapje en/of een drankje. Je kunt gewoon vanuit het strand de boulevard op, om hier heerlijk te eten en eventueel een cocktail te drinken.

7: Playa de la Rada

Tot slot is er nog Playa de la Rada. Dit is het populairste strand van Estepona. Het strand heeft een centrale ligging en is maar liefst 2600 meter lang. Als je niet direct een plekje kunt vinden op het strand, loop je gewoon een stukje door. Je komt vanzelf een fijne plek tegen om je handdoek neer te leggen.
Playa de la Rada heeft vele faciliteiten. Zo kun je er strandbedjes en parasols huren, maar zijn er ook douches en (schone!) toiletten. Voor de kids zijn er diverse speeltuinen, maar ook trampolines. Je kunt je hier dan ook met gemak de gehele dag vermaken, met het hele gezin.
Goed om te weten: voor mindervaliden is er een speciale ingang op het strand. Ook met een rolstoel kun je dus prima naar Playa de Rada in Estepona.