Categorieën
Spanje

Tips voor een stedentrip Málaga

Ga je binnenkort naar Málaga? Dan helpen wij je graag een onvergetelijke stedentrip te organiseren. Op deze pagina krijg je niet alleen wat algemene informatie over de stad, maar lees je bovendien welke bezienswaardigheden je zeker op je lijstje moet zetten als je in Málaga bent.

Tips voor een stedentrip Málaga

Ga je binnenkort naar Málaga? Dan helpen wij je graag een onvergetelijke stedentrip te organiseren. Op deze pagina krijg je niet alleen wat algemene informatie over de stad, maar lees je bovendien welke bezienswaardigheden je zeker op je lijstje moet zetten als je in Málaga bent.

De stad Málaga: een korte kennismaking

Málaga ligt in het zuiden van Spanje, in de regio Andalusië. De stad is de vijfde grootste stad van het land en heeft iets minder dan 600.000 inwoners. Málaga heeft een Mediterraans klimaat, maar door de ligging aan de Middellandse zee is het niet bloedheet in de stad. De temperaturen in Málaga zijn over het algemeen hoog, maar er is wel altijd een fijn briesje om je een beetje af te koelen.

Compacte stad
Een groot voordeel van de stad Málaga, is het feit dat deze stad erg compact is. Waar je in andere steden zeker vervoer nodig hebt om van bezienswaardigheid één naar bezienswaardigheid twee te reizen, is dit in Málaga eigenlijk niet nodig. Je kunt prima van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid wandelen. Houd er wel rekening mee dat het warm is in het centrum van de stad, zeker in het hoogseizoen. Trek daarom de juiste kleding aan voor jouw ontdekkingstocht door deze bruisende stad.

Het historische centrum van Málaga

De stad Málaga heeft een prachtig historisch centrum. Hier kun je uren doorheen wandelen, zonder je ook maar een moment te vervelen. In het historische centrum zijn leuke winkeltjes en restaurants te vinden, maar ook prachtige gebouwen. Denk hierbij aan het Romeinse theater, ook wel Teatro Romano genoemd. Dit theater ligt aan de Calla Alcazabilla en werd pas in de jaren 50 ontdekt, tijdens een archeologische opgraving. Het is een van de oudste Romeinse theaters die je in Spanje vindt. Zeker als je interesse hebt in archeologie, is het interessant om dit theater te bewonderen.
Kathedraal van Málaga
Verder vind je in het oude centrum van de stad ook de kathedraal van Málaga. Deze werd rond het jaar 1500 gebouwd en dit ging niet zonder slag of stoot, want het heeft maar liefst twee eeuwen geduurd om de kathedraal helemaal op te bouwen. Dit is bijzonder, want door de lange bouwperiode zie je diverse bouwstijlen terug in de kathedraal van Málaga. Om de kathedraal van binnen te kunnen zien, betaal je een entreeprijs van 8 euro. De buitenzijde kun je uiteraard gewoon gratis bewonderen.
Plaza de Toros la Malagueta
Een andere highlight in het centrum van Málaga is de stierenarena. Deze wordt in het Spaans ook wel de Plaza de Toros la Malagueta genoemd. In diverse Spaanse steden zijn stierengevechten inmiddels verboden, maar in deze stierenarena worden er nog wel stierengevechten georganiseerd. De kans is klein dat er een stierengevecht wordt georganiseerd als jij in Málaga bent. Als dit wel zo is, is het de vraag of je dit gevecht wil bijwonen. Hoe dan ook is het interessant om de stierenarena te bezoeken, gewoon om te zien hoe zo’n arena er nu eigenlijk uit ziet.

De haven van Málaga

Als je genoeg hebt gezien van de oude binnenstad van Málaga, raden wij je aan om naar de haven te lopen. Leuk om te weten: de cruiseterminal van Málaga is de tweede grootste cruiseterminal van het land. Je ziet dan ook vele grote cruiseschepen liggen in de haven van Málaga.
Verder kom je veel restaurantjes en barretjes tegen in de haven. Hier kun je lekker lunchen, maar uiteraard ook dineren. Van visrestaurants tot steakrestaurants: je vindt ze allemaal in de haven van Málaga. En heb je het warm gekregen van jouw ontdekkingstocht door het oude centrum van de stad? Dan zijn er diverse plekken waar je een heerlijk ijsje kunt kopen.
Winkelen
Tot slot kun je ook lekker winkelen rond de haven van Málaga. In de omgeving zijn voornamelijk luxe winkels gevestigd. Wie wat goedkoper wil winkelen, kan beter in het centrum van Málaga blijven. Hier vind je meer goedkopere keten en diverse leuke souvenirwinkeltjes.

Het Moorse fort Alcazaba

Als je in Málaga bent, moet je absoluut een bezoek brengen aan het Moorse fort Alcazaba. Dit fort is tegen de Gibralfaro berg aangebouwd en ligt wat hoger dan de stad, namelijk op ongeveer 130 meter hoog. Wij raden je dan ook aan om het Alcazaba niet midden op de dag te bezoeken, simpelweg omdat het in de hitte nogal heftig kan zijn om de klim van 130 meter omhoog te maken. Ga liever in de ochtend naar het fort, als het wat frisser is tijdens je wandeltocht omhoog.
Het Moorse fort Alcazaba werd al in de negende eeuw gebouwd. Er zijn dan ook vele Romeinse invloeden te vinden in het fort, waaronder het Romeinse theater dat direct naast het Alcazaba ligt.
Tip: doe schoenen met een goed profiel aan als je naar het fort gaat wandelen. Heb je schoenen met gladde zolen aan, dan is de kans groot dat je een keer uitglijdt. Je kunt het beste gewoon goede wandelschoenen aantrekken.

Tapas eten in Málaga

In Málaga zijn tientallen leuke tapasbarretjes te vinden. Wij raden je dan ook zeker aan om tapas te eten als je in Málaga bent. Wil je een bijzondere tapasbar bezoeken? Ga dan naar Bodega Bar El Pimpi. Deze vind je aan de Calle Granada, op nummer 62. Je kunt hier niet alleen heerlijk eten, maar de sfeer in de tapasbar is ook erg bijzonder. Het interieur is namelijk niet meer veranderd sinds de achttiende eeuw. Ook zie je duidelijk dat deze beroemde bar bezocht wordt door vele ‘celebrities’. De foto’s van deze beroemdheden, waaronder Rafael Nadal en Antonio Banderas, hangen allemaal op de muren van het restaurant.
Is er geen plek meer in de populaire bar Bodega Bar El Pimpi? Maak je dan geen zorgen, want in Málaga vind je op vrijwel iedere hoek van de straat een leuke tapasbar. Je kunt dan ook altijd wel ergens terecht om de lekkerste Spaanse tapas te eten.