Categorieën
Spanje

Op reis? Sluit een uitvaartverzekering af

Reizen, hoe avontuurlijk en verrijkend ook, brengt inherent risico met zich mee. Van onbekende omgevingen tot nieuwe culturen, elke bestemming heeft zijn eigen uitdagingen en onvoorspelbaarheden.

Het oversteken van grenzen betekent blootstelling aan verschillende gezondheidsrisico’s, variërend van ziekten tot ongevallen.

Onvoorziene omstandigheden

Onvoorziene omstandigheden zoals natuurrampen, politieke onrust of ongeplande veranderingen in reisplannen kunnen ook plotselinge uitdagingen vormen. Daarnaast zijn er de alledaagse risico’s, zoals verlies van persoonlijke bezittingen of gezondheidsproblemen in een vreemd land.
Voorbereiding is essentieel, maar zelfs de meest doordachte reizigers kunnen geconfronteerd worden met onvoorziene situaties.

Kortom, reizen is een avontuur dat niet zonder risico’s is. Bewustwording van deze risico’s en het nemen van voorzorgsmaatregelen dragen bij aan een veiligere en meer zorgeloze reiservaring.

Uitvaartverzekering afsluiten

Het afsluiten van een uitvaartverzekering kan bijzonder verstandig zijn voor mensen die veel reizen. Reizen brengt immers bepaalde risico’s met zich mee, en het is belangrijk om voorbereid te zijn op onvoorziene omstandigheden, waarbij een uitvaartverzekering een geruststellende zekerheid biedt.

Wanneer je regelmatig op pad bent, vergroot je de kans op ongevallen en onverwachte gebeurtenissen. In het geval van een ongeluk of een plotselinge gezondheidssituatie, kan een uitvaartverzekering helpen om de financiële lasten van een begrafenis of crematie te verlichten. Het dekt vaak de kosten van de uitvaart, zoals de begrafenisondernemer, de kist, de ceremonie en andere gerelateerde uitgaven.

Daarnaast kan het afsluiten van een uitvaartverzekering ervoor zorgen dat nabestaanden niet belast worden met de financiële verantwoordelijkheid voor de uitvaart, vooral als je op afstand van je familie woont. De uitvaartverzekering vergelijken is verstandig voor je op reis gaat. Zo sluit je de goedkoopste verzekering af die de kosten van je uitvaart dekt.

Hierdoor wordt jouw familie ontlast van onverwachte kosten en kunnen zij zich focussen op het verwerken van het verlies, zonder zich zorgen te maken over de financiële aspecten van de uitvaart.

Kortom, een uitvaartverzekering biedt reizigers gemoedsrust en een financiële bescherming, waardoor ze zich kunnen concentreren op het verkennen van de wereld, wetende dat ze enige zekerheid hebben voor het geval er iets onverwachts gebeurt.

Categorieën
Spanje

Wat zijn de beste supermarkten in Spanje?

Wanneer je naar Spanje gaat op vakantie zul je ook een aantal keren een bezoekje moeten doen aan een supermarkt voor wat levensmiddelen. In Spanje kun je terecht bij 1176 supermarkten in 64 steden, waarvan 22 online. De keuze is dus zeer groot en er zijn ook een aantal supermarkten die we gewoon in Nederland hebben.

De meest gewaardeerde supermarkten

De Spaanse consumentenbond OCU heeft onderzocht welke supermarkten het meest worden gewaardeerd in Spanje. Hoewel supermarkt Mercadona het grootste aandeel supermarkten in Spanje heeft, is dit niet de supermarkt die het meest gewaardeerd wordt in Spanje. De Mercadona staat namelijk op de 4e plaats. De 2e en 3e plaats worden ingenomen door de Consum en de El Corte Inglés met gelijke scores. Maar de supermarkt die toch echt het meest gewaardeerd wordt in Spanje is de Bonpreu.
De supermarkten die het slechts scoren zijn de Supersol, Simply, La Plaza de Día en Carrefour Market.
Zoek je de beste supermarkt om fruit te kopen? Dan kun je het beste naar de Ahorramás gaan, hierna volgen de Aldi en MAS.

De goedkoopste supermarkten

In Spanje zijn de prijzen voor voedsel 4% lager dan gemiddeld in de EU en in Nederland is het zelfs 1,1% hoger. Maar als je opzoek bent naar de goedkoopste supermarkt in Spanje, dan kun je volgens de OCU het beste naar de Alcampo gaan. Deze wordt gevolgd door de Mercadona en daarna de Carrefour. Andere goedkope supermarkten zijn de Lidl, Aldi, Maxcoop, La Plaza, Dia Maxi en Diar Market. Houd er rekening mee dat de prijs ook per stad kan verschillen.

Bekende supermarkten voor Nederlanders

Ga je liever naar een vertrouwde supermarkt? Dan kun je in Spanje ook terecht bij de Aldi, Lidl en Spar. Lidl en Aldi worden steeds groter in Spanje, maar worden daar gezien als kortingswinkels en niet voltalige supermarkten.

Tip voor boodschappen doen in Spanje

Houd rekening met de openingstijden van Spaanse supermarkten, deze zijn namelijk niet zo ruim als in Nederland. Ze gaan vaak open vanaf 9 uur en tussen de middag sluiten ze vaak, maar dit is afhankelijk van de grote van de supermarkt. Op sommige dagen zijn de supermarkten om 14.00 uur al helemaal gesloten.
Nadat je je boodschappen bij een van de supermarkten hebt gehaald kun je dit het beste bewaren in een koelbox, zo voorkom je dat je eten snel zal bederven in het warme weer van Spanje. Als je opzoek gaat naar een goede koelbox kun je het beste een kijkje nemen bij productvergelijkers zoals BesteTester. Zo weet je zeker dat je geen miskoop doet. Daarnaast kun je nog veel andere handige spullen vergelijken voor tijdens je vakantie in Spanje.
Vergeet wanneer je weer teruggaat naar Nederland niet wat typische Spaanse producten uit de supermarkt mee te nemen naar huis. Met een fles Sangria waan je je zo weer op een Spaans terras en met Tortas de aceite kun je thuis genieten van een typisch Andalusisch ontbijtje.

Categorieën
Spanje

Tips voor een stedentrip Madrid

stedentrip Madrid

Ga je binnenkort naar Madrid? Dan wil je natuurlijk zo veel mogelijk van deze bruisende stad zien. Op deze pagina lees je welke bezienswaardigheden in Madrid zeker de moeite waard zijn. Bezoek je de bezienswaardigheden die we hieronder beschrijven, dan weet je zeker dat je de highlights van de stad gezien hebt tijdens je vakantie.

Plaza Mayor

Plaza Mayor werd ontworpen in de zestiende eeuw. Toen heette het plein nog PLaza del Arrabal. Door de jaren heen zijn er vele verschillende activiteiten georganiseerd op dit enorme plein. Denk hierbij aan stierengevechten, festiviteiten en markten, maar ook aan openbare executies. Stierengevechten en openbare executies vinden er gelukkig niet meer plaats, maar er worden nog wel altijd festiviteiten, markten en andere activiteiten georganiseerd op het plein. En is er even niets te doen op Plaza Mayor? Dan kun je er genieten van de oude gebouwen die om het plein heen liggen of neerstrijken op een van de vele terrasjes op het plein. Je hoeft je dan ook zeker niet te vervelen op Plaza Mayor, ook niet als er even niets te doen is.

Museo del Prado

Museo del Prado wordt ook wel Museo Nacional del Prado genoemd. Dit is een wereldberoemd museum, waar je een van de belangrijkste collecties Spaanse schilderkunst kunt bewonderen. De kunst in het museum komt uit de twaalfde tot en met de negentiende eeuw.

Let op: dit museum is erg populair. De kans is dan ook groot dat je lang in de rij moet staan, voor je het museum in kunt komen. Met een skip-the-line ticket kun je dit voorkomen.

Palacio Real de Madrid

Palacio Real de Madrid is het koninklijk paleis van Madrid, dat aan de Plaza de la Armería ligt. Het paleis werd in de achttiende eeuw gebouwd, in opdracht van Filips V. Het duurde ongeveer 36 jaar om het paleis te bouwen en dit is niet voor niets, want het gebouw bestaat uit meer dan drieduizend kamers. Het grootste deel van de kamers is gevuld met zeer waardevolle kunstobjecten. Als toerist kun je dit echter niet zien, want slechts een klein deel van het paleis is opengesteld voor publiek.
Je hoeft niet naar Palacio Real de Madrid te gaan om de leden van de koninklijke familie van Spanje te spotten. Zij wonen namelijk niet meer in het paleis. Wel bezoek je het paleis om de prachtige barokke architectuur van het pand te bewonderen. Ook de omgeving van het paleis is zeker de moeite waard om te zien, want rondom het paleis bevinden zich diverse prachtige tuinen. Dit zijn onder andere de tuinen Campo del Moro en Plaza de Oriente.

Plaza de Cibeles

Plaza de Cibeles is een bijzonder plein dat je in het centrum van Madrid vindt. Het plein is rijkelijk gedecoreerd, onder andere met een sprookjesachtige fontein. Ook vind je diverse marmeren sculpturen en neoklassieke bouwwerken op het plein. Rondom het plein staan enkele bijzondere gebouwen, waaronder Banco de España en het Palacio de Comunicaciones. Zeker voor de liefhebbers van bijzondere architectuur, is het een must om Plaza de Cibeles te bezoeken.

Monasterio de las Descalzas Reales

Het Monasterio de las Descalzas Reales is een religieus bouwwerk dat rond 1550 gebouwd werd. Het gebouw is vele jaren het onderkomen geweest van nonnen, maar ook van ongehuwden en weduwen. Toch kwam je niet zomaar in dit gebouw terecht. Je mocht namelijk alleen in het Monasterio de las Descalzas Reales wonen als je een grote bruidsschat met je meenam.
Een deel van de kunstschatten die er door de jaren heen verzameld werden in het Monasterio de las Descalzas Reales, zijn nog altijd te bewonderen in het bijzondere gebouw. Zeker de werken van Titiaan, Brueghel de Oude en Rubens zijn erg bijzonder.

Ben je een voetbal liefhebber?

Ben jij een voetbal liefhebber, dan kun je je hart op halen in Madrid. Met twee toonaangevende voetbalclubs, Real-Madrid en Atlético Madrid is er altijd wel wt te beleven op voetbal gebied. Ook als de clubs niet spelen is het leuk om eens naar het stadion te gaan voor een rondleiding. Beide clubs hebben een prachtig stadion waar iedere dag rondleidingen worden georganiseerd.

De dierentuin van Madrid

Ga je met de kinderen naar Madrid? Dan raden wij je aan de dierentuin van Madrid te bezoeken. De dierentuin van Madrid is gevestigd in de bosrijke omgeving van Casa de Campo. Je kunt er beren zien, maar ook apen, reuzenpanda’s, koala’s en dolfijnen. Ook worden er diverse workshops georganiseerd. Je kunt je dan ook prima de gehele dag vermaken in de grote dierentuin.

Plaza de España

Plaza de España is een populair plein dat je in de wijk Argüelles vindt. Op het plein zijn diverse bezienswaardigheden te vinden, waaronder het monument van de Spaanse dichter Miguel de Cervantes Saavedra en een bronzen beeld van Don Quichot en zijn knecht Sancho Panza. De meeste mensen die naar dit plein komen, doen dit om de vele mooie monumenten en beelden op het plein te bewonderen.

Templo de Debod

Wil je een bijzonder stukje geschiedenis zien tijdens je vakantie in Madrid? Ga dan naar Parque del Oeste, want hier vind je Templo de Debod. Dit zijn twee oorspronkelijke poorten van een Egyptische tempel, die Spanje vele jaren geleden cadeau heeft gekregen van Egypte.

Winkelen in Madrid

In Madrid zijn vele bijzondere bezienswaardigheden te vinden, maar je kunt ook goed winkelen in de stad. Wil je winkelen in de meest chique winkels? Dan ga je naar de Gran Vía. Hier zijn de duurdere winkels van Madrid gevestigd. Overigens kun je hier in de avond ook prima vertoeven, want in de straat zijn diverse clubs en bars gevestigd.
Wil je een lokale markt bezoeken? Dan ga je naar de Mercado de San Miguel. Dit is de bekendste markt van Madrid. Je kunt hier fruit, groente, vis en vlees kopen, maar ook Spaanse lekkernijen proeven. Eigenlijk is het veel meer dan een markt, want in het gebouw van ongeveer tweeduizend vierkante meter worden ook vele andere activiteiten georganiseerd. Mercado de San Miguel is dus niet zomaar een markt, maar meer een cultureel centrum.

Tip: koop een Madrid City Pass

Met de Madrid City pass kun je van het vliegveld naar je hotel in Madrid, maar krijg je ook diverse skip-the-line tickets voor bekende bezienswaardigheden in de stad. Denk hierbij aan het populaire Prado-musuem en het stadion van Real Madrid. Ook kun je met de kaart een dagje in een hop-on-hop-off bus, zonder dat je hier extra voor moet betalen. Verder krijg je korting op diverse excursies, musea en fietstochten door de stad. Ben je van plan diverse activiteiten te organiseren als je in Madrid bent en wil je korting? Dan is deze pas zeker iets voor jou.

Categorieën
Spanje

Wat moet je zien in Barcelona

Wat moet je zien in Barcelona

In Barcelona kun je je met gemak meerdere dagen goed vermaken. Er is namelijk veel te zien en te doen in deze bruisende stad. Ga jij binnenkort naar Barcelona en wil je alle highlights van de stad zien? Lees dan in dit artikel welke bezienswaardigheden je zeker op jouw lijstje moet zetten. Zo kun je optimaal genieten van jouw stedentrip of vakantie in Spanje.

De Sagrada Família

De Sagrada Família is de bekendste en populairste bezienswaardigheid van Barcelona. Het gebouw is het levenswerk van Antoní Gaudí, maar het is nog lang niet af. Sterker nog, het gebouw staat al meer dan honderd jaar in de steigers en dit zal nog wel even zo zijn. Toch is het een absolute must om deze highlight te bewonderen als je in Barcelona bent. Niet alleen om de mooie buitenzijde van het pand, maar ook zeker om het prachtige interieur. De steigers moet je simpelweg even negeren.

Park Güell

Net buiten Barcelona moest een nieuwe woonwijk komen. Antoní Gaudí mocht deze wijk ontwerpen: hij kreeg hier alle vrijheid in. Uiteindelijk kwam er helemaal geen woonwijk, maar ontstond een groot park dat we inmiddels kennen als Park Güell. Vrijwel alle toeristen in Barcelona kiezen ervoor dit park te bezoeken. Niet alleen omdat het door Gaudí ontworpen is, maar ook simpelweg omdat het park er erg bijzonder uit ziet. Een subtiele woonwijk is het niet geworden, maar een opvallend en vrij dramatisch park zeker wel.

Casa Milà en Casa Batlló

Ben je groot liefhebber van het werk van Gaudí? Dan bezoek je niet alleen de Sagrada Família en Park Güel, maar kun je ook Casa Milà en Casa Batlló bezoeken. Dit zijn twee gebouwen die Gaudí heeft ontworpen. En net zoals bij Park Güel het geval is, zijn de gebouwen zeker niet subtiel te noemen. De gevel van Casa Battló herken je bijvoorbeeld aan de glinsterende stenen, die een beetje op schubben lijken. Het dak van het gebouw lijkt op de rug van een draak. Casa Milà kun je herkennen aan de schoorstenen van het gebouw. Deze lijken namelijk op herauten.

De Ramblas

Heb je genoeg gezien van Gaudí? Dan raden wij je aan richting de Ramblas te lopen. De Ramblas is een boulevard van één kilometer lang, die tussen de haven van Barcelona en Placa de Catalunya ligt. Op de boulevard vind je vele leuke winkels en restaurants, maar kom je ook mimespelers, tekenaars en levende standbeelden tegen. De boulevard is erg toeristisch, maar toch is het zeker de moeite waard hier een keertje overheen te lopen. Ook zeker als je van winkelen houdt!

La Boquerìa

Vertaal je ‘La Boquerìa’ naar het Nederlands, dan krijg je ‘de buik van Barcelona’. Dit is in feite precies wat La Boquerìa is: de grootste markt van de stad. De entree van de markt is niet zo groot (veel toeristen lopen hier dan ook ongemerkt voorbij), maar de markt zelf is zeker niet klein te noemen. Je kunt hier fruit kopen, maar ook vlees, vis, zoete lekkernijen en vele andere etenswaren. Ook als je eigenlijk niets wil kopen, is het leuk om even over de markt te lopen. Je kijkt je ogen uit en de sfeer op de markt is erg bijzonder.

Camp Nou

Camp Nou is het voetbalstadion van FC Barcelona. In dit stadion worden legendarische wedstrijden gespeeld, waaronder de drukbezochte wedstrijden tegen Real Madrid en onder andere Atlético Madrid. Het is natuurlijk het leukst om een voetbalwedstrijd bij te wonen in het stadion, maar de kans is aanwezig dat er geen wedstrijd wordt gespeeld als jij in Barcelona bent. Toch hoef je het stadion niet te vermijden als er niet gespeeld wordt. Sterker nog, je kunt een rondleiding krijgen door het stadion om het legendarische Camp Nou eens met eigen ogen te bekijken. Ook vind je een winkel in het stadion, waar je onder andere kleding kunt kopen.

Placa de Catalunya

Als je de Ramblas helemaal af loopt, kom je vanzelf bij Placa de Catalunya terecht. Op dit grote plein is het altijd druk. Niet alleen omdat er veel auto’s en bussen rijden, maar ook omdat de taxi’s er samenkomen en er diverse metrolijnen op uitkomen. Daarnaast lopen er veel mensen over de Placa de Catalunya heen: het is het meest centrale punt van de stad en dus het drukste punt van de stad.
Laat je niet afleiden door de drukte en geniet van de mooie omgeving van Placa de Catalunya. Op het plein vind je namelijk veel bomen en ander groen, maar ook mooie fonteinen en sculpturen. Tip: bezoek het plein in de avond, want dan is Placa de Catalunya erg sfeervol verlicht.

De haven van Barcelona

In de haven van Barcelona worden niet alleen vele producten binnengehaald, maar komen ook veel cruiseschepen aan. Wil je die grote schepen eens van dichtbij bekijken, dan ben je in de haven aan het juiste adres. Bezoek ook zeker Port Vell, de plezierhaven van Barcelona. Hier vind je namelijk leuke restaurants, barretjes en gezellige terrasjes. Ook kun je hier diverse excursies boeken.
Tip: heb je zin om te shoppen? Ga dan naar het winkelcentrum Maremàgnum, in de buurt van de haven van Barcelona. Voor de kinderen is dit ook leuk, want in het winkelcentrum vind je Europa’s grootste aquarium. In dit aquarium zit maar liefst zes miljoen liter water!

Museu d’Art de Catalunya (MNAC)

Wil je een dagje naar het museum? Dan raden wij je aan naar het Museu d’Art de Catalunya te gaan. Dit museum wordt ook wel het MNAC genoemd en ligt op de Montjuïc. Dit is een heuvel in het zuidwesten van Barcelona. Het museum is gevestigd in een bijzonder gebouw, namelijk het Palau Nacional. Dit gebouw werd in 1929 gebouwd voor de wereldtentoonstelling, die dat jaar in Barcelona georganiseerd werd.
Het Museu d’Art de Catalunya is ontstaan door de musea Museu d’Art Modern en het Museu d’Art de Cataluyna samen te voegen. De basiscollectie van het museum bestaat uit Romaanse kunst, maar ook uit schilderijen van diverse schilders als Picasso en Peter Paul Rubens. Ook kun je in het museum beeldhouwwerken, houtsculpturen en edelsmidwerken bewonderen.

Categorieën
Spanje

7 stranden Costa del Sol

7 stranden Costa del Sol

Houd je van zon, zee en strand? Dan raden wij je aan de Costa del Sol te bezoeken. De Costa del Sol bestaat uit maar liefst 125 stranden, die samen 161 kilometer lang zijn. Je kunt hier dan ook altijd wel een fijn strand vinden waar je jouw handdoekje neer kunt leggen, voor een ontspannen dag aan zee.

Omdat de Costa del Sol zo veel verschillende stranden kent, kan het voor de leek lastig zijn om het beste strand te vinden. Heb jij ook geen idee welk strand of welke stranden je het beste kunt bezoeken aan de Costa del Sol? Lees dan snel verder, want op deze pagina lees je welke zeven stranden de beste stranden van de Costa del Sol zijn.

1: Playa de Burriana

Playa de Burriana is een van de bekende en drukstbezochte stranden van de Costa del Sol. Je vindt dit strand in het plaatsje Nerja. Het zandstrand is ongeveer 40 meter breed en maar liefst 800 meter lang. Je kunt er niet alleen lekker liggen, maar er worden ook diverse watersportactiviteiten georganiseerd. Denk hierbij aan kajakken en duiken. En heb je honger gekregen van het zonnen? Dan heb je geluk, want er zijn meer dan genoeg chiringuitos (kleine restaurantjes) te vinden op Playa de Burriana. Hier kun je lekker eten, maar worden ook heerlijke cocktails en smoothies geschonken.

2: Playa de Cabopino

Playa de Cabopino in Marbella was vroeger helemaal niet zo bekend en populair, maar nu is dit wel anders. Er komen steeds meer toeristen naar dit strand en dit is niet voor niets. Playa de Cabopino is namelijk erg schoon en rustig, maar er is wel genoeg te beleven. Op het strand kun je bijvoorbeeld zonnebedjes huren, maar ook boten en zelfs jetski’s. Ook kun je er op de boot stappen om (hopelijk) dolfijnen te spotten.
Playa de Cabopino is de perfecte vakantiebestemming voor (jonge) gezinnen. Er is genoeg te doen op het strand, maar het is er niet te druk. Ook is het strand vrij rustig. Er zijn restaurantjes en barretjes te vinden, maar het is geen strand waar alleen gedronken en gefeest wordt.

3: La Malagueta

La Malagueta is een strand van 45 meter breed en 1200 meter lang. Een groot voordeel van dit strand, is het feit dat het strand een gunstige ligging heeft. Als je het centrum van Málaga uit loopt, kom je direct dit grote strand tegen. Daar komt nog bij dat het strand er mooi uit ziet, met zijn vele palmbomen. Ook ideaal als je even de zon uit wil op het heetst van de dag! Overigens hoef je niet onder een palmboom te liggen voor schaduw, want je kunt ook een strandbedje met parasol huren op La Malagueta.
Tip: eet een espeto als je op La Malagueta bent. Dit is een traditioneel gerecht, dat simpelweg bestaat uit een gegrilde vis op een spies. Je kunt een espeto halen bij een van de vele grills op het strand.

4: Playa de Maro

Playa de Maro wordt ook wel Maro Beach genoemd. In 2013 werd het strand nog verkozen tot het beste strand van Andalusië en dit is niet voor niets, want Playa de Maro is simpelweg prachtig. Het zeewater is erg helder, de omgeving van het strand is absoluut idyllisch te noemen en als je besluit een duik te nemen, kun je vele bijzondere vissen en andere zeedieren spotten.
Goed om te weten: Playa de Maro is minder groot dan andere stranden van de Costa del Sol, namelijk 20 meter breed en 500 meter lang. Wil je zeker zijn van een fijn plekje? Dan raden wij je aan niet te laat op de dag naar dit mooie strand te trekken.

5: Playa Malaspesquera

Playa Malaspesquera wordt ook wel Playa Torrebermeja genoemd. Dit is een van de bekendste en populairste stranden van Benalmádena. Het strand heeft een centrale ligging, maar trekt voornamelijk veel bezoekers door de vele groene delen die je op het strand vindt. Als je even in de schaduw wil liggen, zijn er op het strand in ieder geval genoeg bomen te vinden waar je even onder kunt schuilen voor de felle Spaanse zon.
Ook voor sportievelingen is dit strand zeker een aanrader. Je kunt bijvoorbeeld voetballen op Playa Malaspesquera, maar ook volleyballen. Ook kun je een kajak of paddleboard huren op het strand, om hier lekker mee de zee op te gaan.

6: Playa de la Carihuela

Playa de la Carihuela is het grootste strand van Torremolinos. Zeker als je wat vroeger op de dag naar het strand gaat, kun je hier met gemak je handdoekje kwijt. Ook heb je genoeg mogelijkheden om een bedje met parasol te huren en dat voor maar 5 euro per dag. Het strand is 40 meter breed en maar liefst 2100 meter lang. Het zeewater is niet alleen schoon, maar ook vrij ondiep. Dit maakt het strand erg populair onder gezinnen met jonge kinderen. Ook komen er veel koppels op Playa de la Carihuela. Dit komt omdat er een prettige (en ietwat romantische) sfeer heerst op het mooie strand.
Goed om te weten: op de boulevard langs het strand kun je heerlijk eten en worden bovendien lekkere cocktails geschonken. Als je de hele dag op het strand hebt gelegen, hoef je dus helemaal niet naar het centrum voor een hapje en/of een drankje. Je kunt gewoon vanuit het strand de boulevard op, om hier heerlijk te eten en eventueel een cocktail te drinken.

7: Playa de la Rada

Tot slot is er nog Playa de la Rada. Dit is het populairste strand van Estepona. Het strand heeft een centrale ligging en is maar liefst 2600 meter lang. Als je niet direct een plekje kunt vinden op het strand, loop je gewoon een stukje door. Je komt vanzelf een fijne plek tegen om je handdoek neer te leggen.
Playa de la Rada heeft vele faciliteiten. Zo kun je er strandbedjes en parasols huren, maar zijn er ook douches en (schone!) toiletten. Voor de kids zijn er diverse speeltuinen, maar ook trampolines. Je kunt je hier dan ook met gemak de gehele dag vermaken, met het hele gezin.
Goed om te weten: voor mindervaliden is er een speciale ingang op het strand. Ook met een rolstoel kun je dus prima naar Playa de Rada in Estepona.

Categorieën
Spanje

Tips voor een stedentrip Málaga

Tips voor een stedentrip Málaga

Ga je binnenkort naar Málaga? Dan helpen wij je graag een onvergetelijke stedentrip te organiseren. Op deze pagina krijg je niet alleen wat algemene informatie over de stad, maar lees je bovendien welke bezienswaardigheden je zeker op je lijstje moet zetten als je in Málaga bent.

De stad Málaga: een korte kennismaking

Málaga ligt in het zuiden van Spanje, in de regio Andalusië. De stad is de vijfde grootste stad van het land en heeft iets minder dan 600.000 inwoners. Málaga heeft een Mediterraans klimaat, maar door de ligging aan de Middellandse zee is het niet bloedheet in de stad. De temperaturen in Málaga zijn over het algemeen hoog, maar er is wel altijd een fijn briesje om je een beetje af te koelen.

Compacte stad
Een groot voordeel van de stad Málaga, is het feit dat deze stad erg compact is. Waar je in andere steden zeker vervoer nodig hebt om van bezienswaardigheid één naar bezienswaardigheid twee te reizen, is dit in Málaga eigenlijk niet nodig. Je kunt prima van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid wandelen. Houd er wel rekening mee dat het warm is in het centrum van de stad, zeker in het hoogseizoen. Trek daarom de juiste kleding aan voor jouw ontdekkingstocht door deze bruisende stad.

Het historische centrum van Málaga

De stad Málaga heeft een prachtig historisch centrum. Hier kun je uren doorheen wandelen, zonder je ook maar een moment te vervelen. In het historische centrum zijn leuke winkeltjes en restaurants te vinden, maar ook prachtige gebouwen. Denk hierbij aan het Romeinse theater, ook wel Teatro Romano genoemd. Dit theater ligt aan de Calla Alcazabilla en werd pas in de jaren 50 ontdekt, tijdens een archeologische opgraving. Het is een van de oudste Romeinse theaters die je in Spanje vindt. Zeker als je interesse hebt in archeologie, is het interessant om dit theater te bewonderen.
Kathedraal van Málaga
Verder vind je in het oude centrum van de stad ook de kathedraal van Málaga. Deze werd rond het jaar 1500 gebouwd en dit ging niet zonder slag of stoot, want het heeft maar liefst twee eeuwen geduurd om de kathedraal helemaal op te bouwen. Dit is bijzonder, want door de lange bouwperiode zie je diverse bouwstijlen terug in de kathedraal van Málaga. Om de kathedraal van binnen te kunnen zien, betaal je een entreeprijs van 8 euro. De buitenzijde kun je uiteraard gewoon gratis bewonderen.
Plaza de Toros la Malagueta
Een andere highlight in het centrum van Málaga is de stierenarena. Deze wordt in het Spaans ook wel de Plaza de Toros la Malagueta genoemd. In diverse Spaanse steden zijn stierengevechten inmiddels verboden, maar in deze stierenarena worden er nog wel stierengevechten georganiseerd. De kans is klein dat er een stierengevecht wordt georganiseerd als jij in Málaga bent. Als dit wel zo is, is het de vraag of je dit gevecht wil bijwonen. Hoe dan ook is het interessant om de stierenarena te bezoeken, gewoon om te zien hoe zo’n arena er nu eigenlijk uit ziet.

De haven van Málaga

Als je genoeg hebt gezien van de oude binnenstad van Málaga, raden wij je aan om naar de haven te lopen. Leuk om te weten: de cruiseterminal van Málaga is de tweede grootste cruiseterminal van het land. Je ziet dan ook vele grote cruiseschepen liggen in de haven van Málaga.
Verder kom je veel restaurantjes en barretjes tegen in de haven. Hier kun je lekker lunchen, maar uiteraard ook dineren. Van visrestaurants tot steakrestaurants: je vindt ze allemaal in de haven van Málaga. En heb je het warm gekregen van jouw ontdekkingstocht door het oude centrum van de stad? Dan zijn er diverse plekken waar je een heerlijk ijsje kunt kopen.
Winkelen
Tot slot kun je ook lekker winkelen rond de haven van Málaga. In de omgeving zijn voornamelijk luxe winkels gevestigd. Wie wat goedkoper wil winkelen, kan beter in het centrum van Málaga blijven. Hier vind je meer goedkopere keten en diverse leuke souvenirwinkeltjes.

Het Moorse fort Alcazaba

Als je in Málaga bent, moet je absoluut een bezoek brengen aan het Moorse fort Alcazaba. Dit fort is tegen de Gibralfaro berg aangebouwd en ligt wat hoger dan de stad, namelijk op ongeveer 130 meter hoog. Wij raden je dan ook aan om het Alcazaba niet midden op de dag te bezoeken, simpelweg omdat het in de hitte nogal heftig kan zijn om de klim van 130 meter omhoog te maken. Ga liever in de ochtend naar het fort, als het wat frisser is tijdens je wandeltocht omhoog.
Het Moorse fort Alcazaba werd al in de negende eeuw gebouwd. Er zijn dan ook vele Romeinse invloeden te vinden in het fort, waaronder het Romeinse theater dat direct naast het Alcazaba ligt.
Tip: doe schoenen met een goed profiel aan als je naar het fort gaat wandelen. Heb je schoenen met gladde zolen aan, dan is de kans groot dat je een keer uitglijdt. Je kunt het beste gewoon goede wandelschoenen aantrekken.

Tapas eten in Málaga

In Málaga zijn tientallen leuke tapasbarretjes te vinden. Wij raden je dan ook zeker aan om tapas te eten als je in Málaga bent. Wil je een bijzondere tapasbar bezoeken? Ga dan naar Bodega Bar El Pimpi. Deze vind je aan de Calle Granada, op nummer 62. Je kunt hier niet alleen heerlijk eten, maar de sfeer in de tapasbar is ook erg bijzonder. Het interieur is namelijk niet meer veranderd sinds de achttiende eeuw. Ook zie je duidelijk dat deze beroemde bar bezocht wordt door vele ‘celebrities’. De foto’s van deze beroemdheden, waaronder Rafael Nadal en Antonio Banderas, hangen allemaal op de muren van het restaurant.
Is er geen plek meer in de populaire bar Bodega Bar El Pimpi? Maak je dan geen zorgen, want in Málaga vind je op vrijwel iedere hoek van de straat een leuke tapasbar. Je kunt dan ook altijd wel ergens terecht om de lekkerste Spaanse tapas te eten.

Categorieën
Spanje

De 7 mooiste plaatsen in Andalusië

De 7 mooiste plaatsen om te bezoeken in Andalusië

Ga je op vakantie naar Andalusië? Dan hoef je je zeker niet te vervelen. In deze regio zijn namelijk vele leuke steden te vinden, die stuk voor stuk de moeite waard zijn om te bezoeken. In dit artikel zetten we de zeven leukste steden voor je op een rijtje. Door de informatie op deze pagina door te lezen, weet je precies welke steden je op jouw reisplan moet zetten voor een onvergetelijke vakantie

Tip: voor een relaxte zonvakantie is Torremolinos een fijne bestemming. Prachtige hotels waar het je aan niets zal ontbreken zoals RIU Costa del Sol.

Sevilla

Sevilla is de hoofdstad van de regio Andalusië. De stad ligt in het binnenland van de regio en wordt samen met Granada en Cordoba ook wel ‘de gouden driehoek’ genoemd. Dit komt doordat de steden stuk voor stuk erg populair zijn bij toeristen. Sevilla is een op-en-top Spaanse stad. De stad heeft kleurrijke straatjes, gezellige barretjes en leuke winkels. Ook kun je er diverse mooie gebouwen bewonderen, waaronder verschillende kerken. Je kunt met gemak een paar dagen ronddwalen in deze stad, zonder je ook maar een moment te vervelen.
Daar komt nog bij dat de omgeving van deze Spaanse stad erg mooi is. Ga vanuit Sevilla naar het Sierra Nevada gebergte in de buurt en je krijgt hier zeker geen spijt van. Overigens raden wij je wel aan om de natuur die om de stad heen ligt, in het voor- of najaar te ontdekken. De natuur is in deze periodes namelijk het mooist. Daar komt nog bij dat het in het voor- en najaar niet te warm is in het binnenland van Andalusië. Dit maakt jouw ontdekkingstocht in de natuur rond Sevilla wat aangenamer.

Málaga

Wil je een badplaats bezoeken in Andalusië? Dan raden wij je aan naar Málaga te gaan. Niet alleen in de zomermaanden is het hier heerlijk vertoeven, maar ook in de winter kun je hier prima verblijven. Het strand is schoon, de zee is vrij kalm en heeft een prettige temperatuur en de haven van Málaga is erg gezellig. Deze stad is populair onder toeristen van alle leeftijden. Jongeren kunnen zich hier prima vermaken, maar ook voor ouderen is er genoeg te doen.
Tip: bezoek het Alcazaba als je in Málaga bent. Dit is een Moors fort dat tegen een helling ligt, net buiten de stad. Heb je al een paar dagen op het strand gelegen en wil je even een cultureel uitstapje maken, dan is dit fort zeker een aanrader om te bezoeken.

Marbella

Marbella ligt aan de zuidkust en dit heeft een groot voordeel, want in deze stad is het vrijwel altijd lekker weer. In de zomer is het lekker warm in Marbella, maar ook in het najaar kun je de stad prima bezoeken. Zeker als je van het zonnetje houdt, is deze stad een aanrader om te bezoeken. In Marbella schijnt de zon beduidend meer dan in Nederland en bovendien veel feller. Het is dan ook de ideale bestemming voor zonaanbidders.
Daar komt nog bij dat Marbella een hele levendige stad is. Overdag is er niet zo veel te beleven, simpelweg omdat het te warm is, maar in de avond kun je overal tot laat terecht. De winkels zijn tot laat open, de restaurants zijn tot laat open en ook als je van een drankje houdt, zit je in Marbella zeker goed. Zeker voor jongeren is dit een leuke vakantiebestemming.

Granada

Granada is een van de mooiste steden van Andalusië. Zeker als je van oude steden met een rijke historie houdt, is deze stad een must om te bezoeken. Granada heeft namelijk een rijke historie, waar je alles over kunt leren als je de stad bezoekt. Wat deze stad zo interessant maakt, is het feit dat er nog veel invloeden uit de Moorse cultuur aanwezig zijn. Je kunt in Granada bijvoorbeeld nog altijd badhuizen bezoeken, overblijfselen van moskeeën bekijken en uiteraard het wereldberoemde Alhambra bewonderen. Dit is een middeleeuws paleis dat vroeger door de Moorse heersers in de omgeving gebruikt werd als fort.
Daar komt nog bij dat niet alleen de Moren hun sporen hebben achtergelaten, maar bevolkingsgroepen als zigeuners en joden ook. Dit maakt de stad erg veelzijdig en dus extra interessant om te ontdekken. Zeker een must voor de liefhebber van geschiedenis en cultuur!

Gibraltar

Gibraltar is erg klein, maar toch absoluut de moeite waard om te bezoeken. Wat Gibraltar zo bijzonder maakt, is het feit dat dit een overzees gebied van de Britten is. Dit lijkt niet zo boeiend, maar je ziet de invloed van de Britten duidelijk terug in Gibraltar. Je kunt er bijvoorbeeld ook met Engelse ponden betalen en de officiële taal in het gebied is Engels. Verder is er veel te doen en te zien in Gibraltar. Je kunt de Rots van Gibraltar bewonderen, maar je kunt ook aapjes kijken in het natuurreservaat Upper Rock.
Ook goed om te weten: je kunt goed winkelen in Gibraltar en er zijn bovendien veel leuke restaurants te vinden in dit Britse gebied. Voor een ontspannen dagje, zonder al te veel bezienswaardigheden te bezoeken, kun je hier dan ook prima naartoe reizen.
Tip: de meeste mensen gaan een dagje naar Gibraltar. Ook als je meerdere bezienswaardigheden wil bewonderen, is dit meer dan voldoende. Gibraltar is namelijk erg klein.

Córdoba

Córdoba is een magische stad, die in het binnenland van Andalusië ligt. Vroeger was de stad de hoofdstad van het Kalifaat van Córdoba, dat gesticht werd door Abd al-Rahman I. In de stad Córdoba vind je vele gezellige pleinen, leuke winkels en goedkope restaurants waar je heerlijk kunt eten. Bovendien vind je er vele interessante bezienswaardigheden, waaronder de Mezquita, kasteel Alcazar en de verlaten stad Medina Azahara, die ongeveer 8 kilometer buiten de stad ligt.

Categorieën
Geen categorie

Goedkoop naar Salou

Goedkope vakantie naar Salou

Salou is in de zomermaanden het mekka voor de Nederlandse jongeren die daar helemaal uit hun dak gaan in de vele discotheken. Maar Salou heeft nog zoveel meer te bieden, het mooie strand en het heerlijke klimaat maken van Salou een prima vakantiebestemming. Een vakantie naar Salou hoeft helemaal niet duur te zijn mede daardoor is Salou ook enorm populair geworden onder de jongeren.
5 dagen Salou voor 88 euro!
Wij hebben al een appartement gevonden waar je voor 88 euro per persoon 5 dagen lang kan logeren! Voor deze prijs zit er geen vervoer inbegrepen maar wat wil je nog meer voor zo een laag bedrag!
Salou ligt cica 10 km van Tarragona en Reus op de Costa Dorada en ongeveer 112 km van Barcelona. Het weer is in de zomermaanden goed in Salou. De temperatuur varieert tussen de 20 en 30 graden.

Aanbieders van deze accomodatie

Spanje Sunweb  Spanje Arke  Spanje Prijsvrij

Categorieën
Spanje

Last minute Torremolinos

Hotel Sol Don Pedro

Wil je deze maand last minute naar Torremolinos? Wij hebben een aanbieding voor je gevonden! Je kunt nu vanaf €157,- 4 dagen lekker op het strand liggen, je vertrekt op vrijdag 26 juni en je verblijft in Hotel Sol Torremolinos Don Pedro. Dit hotel in het gezellige Torremolinos heeft comfortabele kamers, meerdere zwembaden en het hotel ligt aan de boulevard waarvandaan je zo het brede en schone strand op loopt. Als je logeert in Hotel Sol Don Pedro mag je ook gebruik maken van de faciliteiten van de naastgelegen hotels (Sol Don Pablo en Sol Don Marco).

Torremolinos

Torremolinos is een gezellige badplaats waar ook s’avonds genoeg is te beleven, er zijn vele restaurants gevestigd en het oude centrum welke te bereiken is via de vele trappen is echt de moeite waard om te bezoeken. De bekendste en drukste straat van Torremolinos is Calle San Miguel hier zijn vele winkels gevestigd en in de vele zijstraten kan je lekker eten. De boulevard van Torremolinos loopt helemaal door via Carihuela naar Benalmadena dus als je van wandelen houdt dan kan je je hart ophalen.

Strand Torremolinos

Op het strand van Torremolinos welke de naam Playa del Bajondillo heeft kun je heerlijk genieten er zijn genoeg bedjes en parasols te huur en wil je een wat rustiger strand dan kan je altijd nog gaan liggen op het strand van Carihuela wat net naast Torremolinos ligt. Torremolinos heeft een prima openbaar vervoer verbinding met de bus ben je zo in Fuengirola of Malaga. Je kunt overigens ook vanuit Torremolinos met de trein naar Malaga.
Voor 157 euro kan je dus genieten aan de Costa del Sol en wil je een langer verblijf boeken dan kan dat natuurlijk ook!

Aanbieders van deze accomodatie

Spanje Sunweb  Spanje Arke  Spanje Prijsvrij

Categorieën
Geen categorie

Aanbieding Ibiza in september

Een last minute naar Ibiza boeken? Wil jij ook na de zomervakantie nog even lekker een weekje weg naar de Spaanse zon? Een week lang genieten op Ibiza in september is dan toch ideaal? In september is het op Ibiza nog heerlijk weer en er is nog genoeg te doen, wij hebben dan ook vele aanbiedingen voor je gevonden om de zomer af te sluiten op het eiland waar het altijd feest is…..
Tip: als je lekker op vakantie gaat naar Ibiza, vergeet dan niet een reisverzekering af te sluiten. Op vakantie zonder deze verzekering is erg risicovol en kan voor vervelende situaties zorgen.

Ibiza…

Of je nu de drukte op wilt zoeken en iedere nacht wil gaan stappen of gewoon een week wil relaxen op het strand… op Ibiza kan het allemaal. Ibiza behoort tot de Balearen, een eilandengroep ten oosten van het vasteland van Spanje. Jaarlijks verwelkomt Ibiza tussen de zes tot zeven miljoen toeristen en deze zijn onderverdeeld in Jetsetters, feestgangers, gezinnen maar ook mensen die voor hun rust naar Ibiza gaan. Ibiza heeft een uitstraling zoals je die alleen op Ibiza zult ervaren dit is dan ook de reden dat vele toeristen terug keren naar dit feesteiland. Men spreekt over het “Ibiza-gevoel” en zodra het over kleding gaat waar vele kleuren in verwerkt zijn en het er een beetje apart uitziet dan is het al snel de “Ibiza stijl”.
In de jaren zestig werd Ibiza overspoeld door de vele hippies die het eiland bezochten het was dan ook de Flower-power die regeerde op Ibiza.

Uitgaan op Ibiza

Wie Ibiza zegt, zegt uitgaan deze twee woorden zijn eigenlijk met elkaar verbonden er zijn dan ook vele grote clubs gevestigd op Ibiza. DJ’s zoals Tiësto, Afrojack, Armin van Buren, Bob Sinclar, David Guetta, Hardwell en Carl Cox zijn dan ook regelmatig te vinden op Ibiza.
Wil jij ook even lekker genieten op Ibiza ? Wij hebben enkele leuke aanbiedingen voor je geselecteerd.